AGV Reachtruck

Update project AGV Reachtrucks

Om het interne logistieke proces verder te optimaliseren, investeert Proferro in zeven nieuwe AGV Reachtrucks van het merk Mabo. Intussen zijn vier van de zeven AGV Reachtrucks operationeel en worden ze volledig aangestuurd door het digitale Objective-systeem.

De AGV’s worden momenteel onder meer ingezet voor het transport van onze vessels tussen de afdeling waar ze afgewerkt worden en het automatische hoogbouwmagazijn. Bovendien worden de verschillende werkstations bij Proferro ook systematisch omgebouwd, met het oog op de verdere realisatie van het project dit jaar. In 2024 zullen we ons aantal AGV's namelijk uitbreiden naar zeven, zodat de laatste drie AGV's kunnen worden gebruikt om de afvoer van onze verschillende werkstations te organiseren. 

Met deze investering verminderen we het aantal heftrucks op fossiele brandstof en wordt er plaats gemaakt voor de nieuwe, elektrisch aangestuurde AGV Reachtrucks. Die zullen uiteindelijk zorgen voor de volledige aan- en afvoer van goederen binnen de mechanische afwerkingsafdeling van Proferro.