Duurzaamheid bij Proferro

Sustainability at Proferro
Elk einde een nieuw begin

Bij Proferro geloven we dat elk einde een nieuw begin kan zijn. Een duurzame overtuiging die we dagelijks waarmaken door in te zetten op circulaire productie, energie-efficiëntie en een breed scala aan milieuvriendelijke initiatieven. We streven ernaar om een nieuwe standaard te zetten in de gieterij-industrie, en dat door onze passie voor excellentie te combineren met een diepgaand respect voor het milieu. Onze toewijding aan duurzaamheid is niet alleen een verantwoordelijkheid, maar ook een kans om innovatieve oplossingen te creëren die de wereld om ons heen verbeteren.

Proferro from iron to eco
Niet alleen wat we doen, ook hoe we het doen

Onze toewijding aan duurzaamheid begint bij onze processen. We investeren continu in geavanceerde technologieën die het ons mogelijk maken om energie-efficiënter te werken. Onze productiemethoden zijn zorgvuldig ontworpen om grondstoffen optimaal te benutten én tegelijkertijd afval tot een minimum te beperken.

Proferro from iron to eco
Om warm van te worden

Bij Proferro geloven we in het hergebruiken en recyclen van materialen als een fundamenteel onderdeel van duurzaamheid. Hier worden hightech onderdelen gemaakt uit maar liefst 80% gerecycleerd materiaal. Zo redden we staalschroot uit de metaal- en bouwsector en sparen het van de afvalberg. Het schroot verwerken we tot hoogwaardig gietijzer, een metaal dat 100% recyclebaar is en tegelijk een uitzonderlijke sterkte en flexibiliteit behoudt. Onze inspanningen zijn gericht op het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van een circulaire economie.

Sustainability at Proferro
Duurzaam partnerschap

We streven ernaar om niet alleen een leider te zijn in onze eigen sector, maar ook binnen de bredere gemeenschap waarin we actief zijn. We werken samen met lokale belanghebbenden, experts en partners om kennis te delen, sterke initiatieven en methoden te bevorderen én gezamenlijke oplossingen te ontwikkelen die de industrie in zijn geheel duurzamer maken.

Sustainability at Proferro
Samen bouwen aan een duurzame toekomst

We beseffen dat we met Proferro een verschil kunnen maken en zullen blijven investeren om ons productieproces nóg duurzamer te maken, ons energieverbruik te optimaliseren en onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

We hebben een ijzeren wil: samen met de volgende generaties onze passie voor excellentie combineren met een diep respect voor onze planeet. Van ijzeren wil tot ecologische belofte. From iron to eco.

 • proferro-optimal-transport-of-our-goods.jpg

  Optimaal transport van onze goederen

  Voor het transport van onze goederen per vrachtwagen streven we naar een zo optimaal mogelijke combinatie van ritten en een optimale beladingsgraad van de vrachtwagens. Dat bereiken we onder meer door een slimme transportplanning, compacte verpakkingen en gemixte transporten, wat leidt tot minder kilometers en dus minder CO₂-uitstoot. We werken...

  Nieuws

  Lees meer

 • proferro-our-design-process-enables-optimal-use-of-material-1.jpg

  Ons ontwerpproces maakt optimaal materiaalgebruik mogelijk

  In het ontwerpproces van de gietijzeren stukken die we voor onze klanten produceren, streven onze gekwalificeerde ontwerpers altijd naar optimalisatie van het materiaalgebruik, en dat zowel om kosten- als duurzaamheidsredenen. Materiaaloptimalisatie betekent het verminderen van de hoeveelheid materiaal die nodig is om een gietstuk te produceren...

  Nieuws

  Lees meer

 • BEO-veld

  BEO-veld als energieneutrale oplossing voor nieuw hoofdkantoor

  Naast ons toekomstige nieuwe hoofdkantoor in Ieper wordt momenteel een BEO-veld ( boorgat- energie- opslag) aangelegd dat zal zorgen voor het verwarmen en afkoelen van het gebouw op een klimaatvriendelijke manier. Voor de realisatie van dit BEO-veld voerden we in totaal 136 boringen van elk 95 meter diep uit.

  Nieuws

  Lees meer

Part of Tessenderlo Group: Every Molecule Counts

Proferro maakt deel uit van Picanol Group, een businessunit van Tessenderlo Group (Euronext: TESB). Tessenderlo Group is een gediversifieerde industriële groep die zich voornamelijk toelegt op landbouw, valorisering van bio-reststoffen, energie en industriële oplossingen. Tessenderlo Group heeft een positieve en pragmatische visie op hoe we onze activiteiten op een duurzame manier kunnen laten groeien: Every Molecule Counts. Zo streven we voortdurend naar maximale valorisatie van onze producten en processen en naar het toevoegen van waarde in alles wat we doen. Every Molecule Counts is en blijft de fundamentele bijdrage van Tessenderlo Group aan een duurzame en betere samenleving.

Ontdek meer over onze duurzaamheidsdoelstellingen, inspanningen en resultaten in het duurzaamheidsrapport van Tessenderlo Group.

Ontdek meer