Who are we - banner shot

Wie zijn wij?

Leer ons beter kennen

Proferro heeft al meer dan tachtig jaar ervaring in co-engineering, gietstukken, machinale bewerking, montage en het testen van mechanische componenten. Proferro biedt engineered casting solutions voor middelgrote series van 500 tot 20.000 stuks in een partnerschap op lange termijn, en levert wereldwijd aan original equipment manufacturers in verschillende marktsegmenten, zoals landbouwmachines, grondverzetmachines, compressoren, textielmachines en algemene werktuigbouwkunde. Proferro heeft zijn hoofdzetel in Ieper (België) en telt meer dan 600 medewerkers.

Proferro is deel van Picanol Group, een businessunit van Tessenderlo Group (Euronext: TESB). Tessenderlo Group is een industriële groep die zich toelegt op landbouw, het valoriseren van bio-reststoffen, machines, machinebouw, elektronica, energie en het leveren van industriële oplossingen met een focus op water. ‘Every Molecule Counts’ staat centraal in de strategie van de groep: Tessenderlo Group streeft er voortdurend naar zijn producten en processen maximaal te valoriseren en waarde toe te voegen aan alles wat het doet. Voor meer informatie over Tessenderlo Group, ga naar www.tessenderlo.com.

Waar wij voor staan

Onze strategie is gebaseerd op drie pijlers: productie van gietstukken, machinale bewerking en assemblage. Wij bieden technische gietoplossingen voor middelgrote series van hoge kwaliteit. Deze strategie wordt gepersonaliseerd via verkoop, co-engineering en andere diensten, zoals e-aankoop, kwaliteitscontrole, logistiek en leveranciersbeheer. Bij Proferro willen we onze klanten maximale toegevoegde waarde bieden en bijdragen aan hun succes. Met meer dan 100 CNC gestuurde machines bieden wij ook machinale bewerking en assemblage van gietijzeren onderdelen, wat voor onze klanten een totaaloplossing garandeert. Door de productie van gietstukken, de mechanische afwerking, de assemblage en co-design te combineren, zijn wij in staat om met succes tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar grotere, technisch uitdagende, en kern-intensieve onderdelen.

Selfie Proferro
Wij bekommeren ons om het milieu, de gezondheid en de veiligheid van onze medewerkers

Milieuzorg is een essentieel onderdeel van het ondernemingsbeleid. Bij Proferro houden we systematisch rekening met het milieu in onze bedrijfsprocessen en proberen we de impact van onze activiteiten op het milieu te minimaliseren door voortdurend veel aandacht te besteden aan energieverbruik, afvalbeheer, enz. Proferro recycleert schroot voor de productie van nieuwe gietstukken. Op die manier slaagt Proferro erin geen ijzererts te verbruiken en kunnen we een energiebesparing van 65% realiseren. Daarnaast is Picanol-Proferro toegetreden tot het “Benchmarking Covenant”.

De gezondheid en veiligheid van onze werknemers zijn ook van groot belang voor Proferro, en dit omvat aspecten zoals ergonomie, ongevallenpreventie en bescherming op de werkvloer. Jaarlijks worden in samenwerking met het ‘Comité voor preventie, bescherming en welzijn op de arbeidsplaats’ talrijke veiligheidsvraagstukken onderzocht en behandeld. Een belangrijk onderdeel van het beleid is de vrijwillige deelname van veel personeelsleden, waaronder EHBO’ers, de interne brandweerbrigade en de veiligheidsmonitoren die ervoor zorgen dat de nodige opleidingen jaarlijks op elke afdeling worden gegeven.

Quality
Kwaliteit in zowel onze producten als diensten

Kwaliteit is ingebouwd in onze producten en diensten -  van ontwikkeling en planning tot inkoop, productie, assemblage, testen en trainingsdiensten. In 1994 behaalde Proferro het ISO 9001 certificaat, wat onze rol als trendsetter op het gebied van kwaliteitszorg in onze sector bevestigde.

We doen onder meer een beroep op procesbesturing en eindinspectie: spectrometrische en thermische analyse, ultrasone en mechanische testprocedures, micrografie en 3D-besturingssystemen. Verder zijn wij door verschillende keuringsinstanties gecertificeerd om testcertificaten voor gietijzeren vaten te verstrekken. Bij Proferro richten we ons ook op het garanderen van productie van wereldklasse. Met de hulp van al onze medewerkers streven we er dan ook voortdurend naar om verliezen te elimineren en een bedrijf van wereldklasse te worden.