Home - banner
Proferro

Meer dan 85 jaar ervaring

Jouw partner voor co-engineering, gietstukken, bewerking, assemblage en het testen van mechanische componenten.

Meer ontdekken?

Proferro maakt deel uit van Picanol Group (www.picanolgroup.com) en heeft meer dan 85 jaar ervaring in co-engineering, gietstukken, bewerking, assemblage en het testen van mechanische componenten. Wij bieden specifieke gietoplossingen voor middelgrote series van 500 tot 20.000 stuks, in een langdurige partnerschapscontext. Wij leveren fabrikanten van originele apparatuur wereldwijd in verschillende marktsegmenten, zoals landbouwmachines, grondverzetmachines, compressoren, textielmachines en algemene werktuigbouwkunde. Onze ruime ervaring en wereldwijde expertise garanderen dat alle producten van Proferro aan de strengste kwaliteitseisen voldoen en tegen een optimale totaalprijs worden geleverd.

Onze driepijlerstrategie

 • Casting

  Productie van gietstukken

  Bij Proferro produceren we een breed scala aan machinaal bewerkte gietstukken voor fabrikanten van originele apparatuur. Dit omvat hightech onderdelen in lamellair en nodulair gietijzer van 50 tot 500 kg, met kistafmetingen van 1600x1200x(2x400).

   

 • Machining - media gallery 2

  Machinale bewerking

  Met meer dan 100 CNC machines bieden wij een waaier aan eigen mechanische afwerkingsopties voor de productie van zowel prototypes als series, dankzij de toepassing van zeer diverse technologieën zoals CNC frezen, tandwielproductie, slijpen, en hittebehandeling.

   

 • Assembly

  Assemblage

  In ons streven om een one-stop shop voor onze klanten te zijn, kan Proferro, naast het gieten en bewerken ervan, ook zorgen voor de montage ervan. Dit houdt rekening met de optimale logistieke keten die we in onze productiefaciliteiten kunnen aanbieden en die gericht is op het verzekeren van ‘just-in-time’ leveringen aan onze klanten.

   

Co-engineering
We ondersteunen je van begin tot einde

Wij beschouwen onze klanten als onze meest waardevolle partner in de ontwikkeling. Wij streven ernaar om de synergie tussen technische kennis en toepassingservaring te realiseren, vaak zelfs in een technische samenwerking met onze klanten. Wij staan open voor alle niveaus van co-engineering, zodat jij als klant je kunt concentreren op jouw kernactiviteit.

Lees meer
Home - Would you like to work with us
Wil je deel uitmaken van ons team?

Werk op een plek waar dynamische, betrokken teams graag samenwerken om een productie van topkwaliteit te bereiken!

Ontdek onze vacatures

Laatste nieuws

 • Proferro.png

  Beste Wensen

  Aan al onze collega's, klanten, leveranciers en andere partners: wij wensen jullie een prachtig einde van het jaar en een fantastische start van 2022. Gelieve er rekening mee te houden dat onze kantoren gesloten zullen zijn van zaterdag 25 december 2021 tot zondag 2 januari 2022. Het Proferro-team blijft echter tot je beschikking voor dringende...

  Nieuws

  Lees meer

 • Concept Picanol Group nieuw hoofdkantoor

  Picanol Group bouwt nieuw hoofdkantoor in Ieper

  Picanol Group (moederbedrijf van Proferro) maakt vandaag bekend dat het een nieuw hoofdkantoor gaat bouwen in zijn thuisbasis te Ieper (België).

  Nieuws

  Lees meer

 • Vlaams minister Hilde Crevits opent hoogbouwmagazijn Proferro voor web

  Proferro opent nieuw hoogbouwmagazijn in Ieper in aanwezigheid van Vlaams minister Hilde Crevits

  Op maandag 13 september 2021 heeft Proferro zijn nieuwe hoogbouwmagazijn officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams minister Hilde Crevits. Het nieuwe hoogbouwmagazijn van maar liefst 32 meter is het nieuwe logistieke kloppende hart van Proferro. Met deze investering wil Proferro in Ieper verder aan de toekomst bouwen. Het magazijn heeft een...

  Nieuws

  Lees meer

Wil jij met ons samenwerken?
Contacteer ons