Vlaams minister Hilde Crevits opent hoogbouwmagazijn Proferro voor web

Proferro opent nieuw hoogbouwmagazijn in Ieper in aanwezigheid van Vlaams minister Hilde Crevits

Op maandag 13 september 2021 heeft Proferro zijn nieuwe hoogbouwmagazijn officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams minister Hilde Crevits.

Het nieuwe hoogbouwmagazijn van maar liefst 32 meter is het nieuwe logistieke kloppende hart van Proferro. Met deze investering wil Proferro in Ieper verder aan de toekomst bouwen. Het magazijn heeft een oppervlakte van 2.000 m2 en telt meer dan 10.000 beschikbare palletplaatsen. Het is bovendien uitgerust met vier geautomatiseerde kranen en een nieuwe laad- en loszone met verschillende laadkades. Alle processen in het nieuwe hoogbouwmagazijn verlopen volautomatisch en volledig digitaal.

Ons nieuwe hoogbouwmagazijn is een grote stap in onze evolutie naar meer automatisatie en digitalisatie. Met het nieuwe magazijn geven we in één klap een antwoord op onze capaciteitsgroei en verbeteren we tegelijk onze logistieke flow. Maar dat is pas een begin. Onze ambitie is een 100% future-proof Proferro waarbij de supply chain, van productie tot stockage, via één geïntegreerd digitaal systeem loopt. Op die manier geven we zuurstof aan onze groei en kunnen we onze klanten nog sneller en efficiënter bedienen. Het nieuwe hoogbouwmagazijn is een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van onze vestiging in Ieper op lange termijn”, aldus Cathy Defoor (Vice President Proferro).

“Vlaanderen en West-Vlaanderen in het bijzonder heeft een uitstekende reputatie in machinebouw en mechatronica, zeker voor de textielsector met innovatiekampioenen zoals Picanol Group. Onze internationale competitiviteit zullen we maar kunnen handhaven als onze bedrijven maximaal werk maken van automatisering en digitalisering. We willen vanuit het Vlaamse beleid ook maximaal de digitale transformatie van de industrie stimuleren o.a. via ons toponderzoekscentrum Flanders Make. Het is dan ook goed om vast te stellen dat Proferro hier vandaag deze investering in een hightechmagazijn in gebruik neemt. Het toont aan dat onze machinebouwsector klaar is voor de toekomst”, aldus Vlaams minister Hilde Crevits.

Voor de bouw van het hoogbouwmagazijn heeft Proferro nauw samengewerkt met een aantal lokale partners, waaronder Alheembouw, Ceratec en Stow.