Elektrotechnicus Onderhoud Machinepark

Job description

Binnen Picanol Group omvat Proferro de gieterij- en de mechanische afwerkingsactiviteiten van de groep. Proferro produceert gietijzeren onderdelen voor Picanolweefmachines en onderdelen voor o.a. landbouwmachines, grondverzetmachines, transmissiebouwers en compressoren. Met zijn aanbod van gietwerk, mechanische afwerking, assemblage en co-design speelt Proferro succesvol in op de steeds stijgende vraag naar technisch moeilijke en gespecialiseerde stukken met een hoge toegevoegde waarde. Inzake mechanische afwerking is Proferro gespecialiseerd in zowel prototyping als seriewerk in heel diverse technologieën zoals CNC-verspanen, vertanden, slijpen, thermische behandeling en lassen. Proferro stelt meer dan 540 medewerkers tewerk. Meer informatie over Proferro kan je vinden op www.proferro.be.

Taken en verantwoordelijkheden:
- Je bent verantwoordelijk voor het elektrisch en elektronisch onderhoud van het machinepark in Proferro, zowel curatief als preventief:
o Curatief onderhoud: zelfstandig opsporen van fouten, storingen en defecten om daarna de defecte componenten te vervangen of herstellen.
o Preventief onderhoud: diverse controles en metingen uitvoeren om daarna verbeteringen aan machines en installaties uit te voeren.
- Kennis opdoen en uitwisselen met collega’s is een essentieel onderdeel van je job. Afhankelijk van de moeilijkheid van het probleem word je gecoacht door ingenieurs en techniekers.
- Na een inwerkperiode, kun je zelfstandig kleine projecten uitvoeren.

Profile

Vereist:
- Je hebt minimum een Bachelordiploma in elektriciteit of elektronica of gelijkwaardig door ervaring;
- Je hebt een passie voor techniek, je bent analytisch en praktisch ingesteld;
- Je hebt kennis van PLC-sturingen;
- Je bent enthousiast, stressbestendig en leergierig;
- Je beschikt over een goede fysieke conditie;
- Je bent bereid in een team en in een 2-ploegensysteem te werken (vroege/late ploeg);
- Je hebt een goede kennis van het Nederlands.
Pluspunt:
- Je hebt kennis van NC -machinesturingen;
- Je hebt kennis van hydraulica en pneumatica;
- Je hebt kennis van het Office-pakket. Je moet namelijk zelfstandig orders kunnen ingeven en zaken opvolgen per computer;
- Je hebt kennis van het Engels, het Frans en/of het Duits.

Offer

- Werken in een gevarieerd en groot machinepark. Ook wordt er volop geïnvesteerd in ons machinepark, waardoor je kan werken met de laatste technologieën.
- Je krijgt 6 maanden opleiding in de dagploeg, daarna werk je in de vroege/late ploeg.
- Competitief loon en extralegale voordelen. Jouw salaris groeit mee met jouw 'kennen & kunnen'.

Category
Technisch Support
Company
Proferro
Country
Belgien
City
Ieper
Experience level
1-5 Jaar
APPLY NOW